Rólunk

Szeretsz főzni? Érdekelnek a gasztronómia rejtelmei? Még csak most kezdesz beletanulni a főzésbe és a maximumot szeretnéd kihozni magadból? Mindegy melyik csoportba tartozol, garantáltan jó helyen jársz!
Ha többre vágysz egy egyszerű receptoldalnál, minél több történetet szeretnél olvasni a főzés fortélyairól, tippeket, trükköket, újdonságokat szeretnél megismerni, maradj az oldalamon és tekints bele egy szakács életébe, minden napjaiba, otthoni főzőcskézéseibe! Szeretném megmutatni kedvenc ételeim receptjeit, gondolataimat a főzésről, alapanyagokról, eszközökről. Régi vágyaim között szerepelt, hogy írok egy szakácskönyvet, viszont ez az idő sajnos még nem érkezett el… ehelyett kezdtem bele a saját blogom írásába. Egy olyan oldalt szeretnék létrehozni, ami mindenkinek szól – nem csúcsgasztronómia jelleggel, az eddigi tapasztalataimból építkezve igyekszem mindenkinek segíteni gasztronómiai tanácsokkal.
Szenvedély, elhivatottság és kreativitás… leginkább talán ezzel a három szóval tudnám jellemezni magamat, illetve a főzéssel való kapcsolatomat. Eredetileg nem szakácsnak készültem, viszont az élet rákényszerített arra (iskola miatti külföldre költözés), hogy magamtól kitanuljam a főzés rejtelmeit. Nem volt aki főzzön nekem, így az otthonról kapott receptkönyvek és az internet segítségével elkészítettem pár egyszerűbb ételt. Ennek köszönhető a főzés iránti szeretetem, a főzés lett az életem, ezt a hivatást választottam a megélhetésem fő céljának. A blogomban szereplő bejegyzésekkel próbálom felkelteni minél több ember érdeklődését a főzés iránt, megmutatni, hogy kellő elszántsággal és kitartással a főzés is művészetté alakítható. Úgy gondolom, hogy a főzés, a gasztronómia, a szakács élet nem csupán egy szakma, egy hivatás, hanem valamilyen szinten művészet is. Nem elég finomat alkotni, a tálalásra is különös figyelmet kell fordítani. Próbálom segíteni a kezdőket pár hasznos tanáccsal, új praktikákat megismertetni a haladókkal, de a bejegyzésekhez való kommentek által kritikákat is fogadni a vérbeli profiktól. Az alapismeretektől kezdve, a hétköznapokban is alkalmazható, elsőre bonyolultnak tűnő technikákig mindennel igyekszem majd foglalkozni. Próbálok olyan témákat felvetni, amelyek megfordulhatnak akár egy hétköznapi hobbi-szakács, akár egy családanya fejében is.

PAGE TOP