Ízek és izgalmak: A 10 legjobb étel, amit nem szabad kihagynod, ha meccsen jársz

A táplálkozás minden élőlény számára létfontosságú. Habár az emberiség alapvetően a túlélés miatt táplálkozik, mára már létrejött az élvezeti étkezés is. Minden ünnephez az evés köthető, hiszen bármilyen családi összejövetelen elengedhetetlen az akkori alkalomhoz illő tradicionális étel. Az efféle hagyományok olyanok, mint a szerencsejáték. Sok ember együtt van, és ezt az év bármely napján megtehetik. Számos lehetőség adott az együtt töltött időhöz, és az ajándékozásokhoz hozzátartozik a bet365 bónuszkód is, amivel nem csak magunkat, de másokat is meglephetünk.

A sok finom étel összehozza az embereket. Ez a sporteseményeken sincs másképp, a futball stadionok körében az étkezésnek már külön hagyománya alakult ki.

Amerikában rendkívül színesen étkeznek, ezt mutatja az is, hogy a szurkoló emberek mely ételeket részesítik előnyben egy nagyobb meccsen.

10. Chicken And Waffle Sandwich — Seattle

      Ezzel az étel különlegességgel Seattle-ben találkozhatunk. Ahogyan a nevében is benne van, ez egy olyan szendvics, aminek az alapja gofri, és csirkehús, majd a tetejére juharszirupot öntenek.

 Sokak számára meglepő lehet, de nem ritka, hogy az édes ízeket keverik a sóssal.

9.  The fried PB&J on a stick — Buffalo

      Amerikában a “Peanut Butter and Jelly”, azaz mogyoróvaj és lekvár keveréke nagyon elterjedt étel. A gyerekek általában kenyérre kenve fogyasztják, reggelire vagy uzsonnára.

Buffalo városában magasabb szintre emelték ezt az ételt. A szendvicset kirántják, és pálcikán fogyaszthatják a szurkolók.

8. Battle Red Tacos — Houston

      A Battle Red Tacos arról kapta nevét, hogy három kisebb méretű ropogós tésztát megtöltenek fűszeres csirkehússal, színes zöldségekkel, ezekre egy különleges piros színű majonézes szószt öntenek, majd a tetejét meg szórják lilakáposztával.

7. The Pit Bull — Washington

      Ez a hot-dog nem hiába kapta a “Pit Bull” elnevezést. Mérete “Pitbull láb hosszú”, marhahússal, zöldséggel, és mustáros szósszal van leöntve. 

6. TsUNAmi Burger — Los Angeles

     Ez a rendkívül kreatív elnevezésű hamburger Levy étterméből rendelhető Los Angeles-ben. A neve a változatos ízkavalkádból és a tonhalból jött, hiszen a hamburger fő eleme a tonhal. Ezenkívül található benne bacon, paradicsom, és avokádó is.

5. Mac and Cheese Brisket Cone — Dallas

      A “Mac and Cheese” nevű étel sokak számára ismerős lehet. Rengeteg amerikai kedvenc főétele, ami magyarul sajos tésztát jelent. Dallas fő stadioni étele, ami sajtos tésztából, jalapenoból és BBQ-ból áll, mindezt egy tölcsér formájú sült tésztába töltve. 

4. Slim Chicken — Philadelphia

     A Philadelphia Eagles rajongók örömmel fogyasztják ezt az ételt a meccsek közben, ami számunkra talán nem is annyira ismeretlen. A gabonapehely adja a csirkehús bundáját, emellett Cheddar sajt, bacon, és alma szeletek is találhatóak a húsos szendvics belsejében.

3.  DMV Super Burrito — Washington

      Ez az étel a mérete miatt kapta az elnevezését. A tortillába töltött zöldség és rizs mellé 3 féle húst tesznek. Hatalmas méretéből adódóan átlagosan három ember tudja elfogyasztani ezt a szendvicset fő étkezésként.

2. Donut Burger — Tampa Bay

      Az édes és a sós íz világ keveredését sokan furcsának találják, míg más helyeken meglepően nagy rajongói tábornak örvend a Donut Burger, vagyis fánkból készült hamburger.

1. Gridiron Burger Challenge — Arizona

      Első helyre került a világ talán egyik legnagyobb súlyú hamburgere. Sokaknak nagy feladat megenni, hiszen öt szelet marhahúst, öt sült kolbászt, 20 szelet amerikai sajtot, nyolc szelet szalonnát, nyolc szelet csirkét, krumplit, salátát, és szószt is tartalmaz.

PAGE TOP